Produkt dnia
Naturalny krem liftingujący 50 ml
Naturalny krem liftingujący 50 ml
149,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Olej z Miodlli indyjskiej Neem 50 ml

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 16,90 zł 16.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: efiore
Kod produktu: BF77-721E2

Opis

E-fiore. Naturalny ojek z miodylli indyjskiej Neem. 

Neem (Miodla indyjska), w sanskryptach ajurwedyjskich jest nazywane sarva nivarini, czyli „lekarstwo na wszystkie choroby”. Ma bardzo charakterystyczny zapach, intensywny zapach i kolor brunatno-zielony. Otrzymuje się go poprzez wyciskanie na zimno nasion drzewa miodli indyjskiej Azadirachta Indica. Zastosowanie olejku neem w kosmetyce oparte jest na jego właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwwirusowych i regenerujących. Jest stosowany w mydłach, szamponach, pastach do zębów i płynach do płukania jamy ustnej. Wspomaga leczenie egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu i stanów zapalnych. Stosowany także w przy kruchych paznokciach. Jest olejem nieschnącym. Olej działa antybakteryjnie, łagodzi swędzenie. Zalecany do skóry suchej, podrażnionej, łuszczącej się i skłonnej do zapaleń. 

Zastosowanie i wlaściwości: 

  • Do leczenia chorób włosów i skóry owłosionej (łupież, łuszczyca, zapalenie mieszków włosowych), do wcierania na kilka godzin przed myciem.
  • Jako dodatek do szamponów, żeli do mycia o działaniu antyseptycznym.
  • Do łączenia z innymi olejkami w stężeniu 10%-90%.
  • Do leczenia chorej płytki paznokci, dla jej wzmocnienia i pogrubienia.
  • Do leczenia trądziku, wyprysków, alergicznych zmian skórnych, wcierać olej kilka razy dziennie.
  • Do uśmierzania bólu i swędzenia, np. po ukąszeniu owadów.
  • Do odstraszania owadów, kleszczy, pcheł.
  • Nietestowany na zwierzętach.
  • Produkt odpowiedni dla wegan - nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego.

Sposób użycia: nakładać olejek regularnie na skórę kilka razy dziennie. Przechowywać w zaciemnionym miejscu, po otwarciu w lodówce. Olej zastyga w temp. poniżej 23 stopni. 

Skład: Azadirachta indica (neem oil).

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl